Tilbake
iPowerWalk
år 2016

iPowerWalk

Rasmus Fossen Nordal

Beskrivelse

iPowerwalk er en oppfinnelse som bruker kroppens energi og bevegelse til både å lade telefon og annen småelektronikk og å samle data om hvor mye man beveger seg. Ettersom vi i dagens samfunn både mangler fysisk aktivitet og energi, er dette viktig.

Knestrømpene(fig.1) – Dette er den viktigste komponenten i oppfinnelsen. Disse strømpene har en dynamo sydd inn i seg, slik at de genererer strøm fra bevegelse i kneet.

Skosålene (fig.2 og 3) og generatoren bakpå skoene (fig.4) – Skosålene genererer strøm både fra en magnet som går frem og tilbake inni sålen når foten svinger, og fra generatorer som genererer strøm når skoen treffer bakken. Generatoren bakpå skoene genererer strøm når hælen beveger seg både opp, ned og sidelengs (Illustrert i fig.4).

Styringsenheten/batteriet (fig.5) – Denne komponenten festes i en holder som er vevd inn i stoffet på utsiden av høyre bukselomme. Den festes vha. en magnet for enkel mobilitet. Komponenten har en USB-utgang for å lade småelektronikk og en mini-USB-inngang for å lade opp batteriet fra ekstern kraftkilde hvis det går tomt.

Styringsenheten samler data om bevegelse. F. eks. watt produsert, Kcal forbrent og tid i aktivitet. Informasjonen sendes over wifi og er tilgjengelig i en app. Wifi kan skrus av med en bryter på datamaskinen for å spare strøm.

Appen (fig.6) – Informasjonen fra datamaskinen er tilgjengelig i appen. I appen kan man se informasjon som Kcal forbrent, tid i aktivitet og watt produsert. Det vil også være mulighet for å legge inn energi inntatt, søvn og lignende for å kalkulere kosthold og helse. Man vil også kunne sammenlikne statistikken med venner og andre.

T-skjorten (fig.7) – T-skjorten har 12 komponenter som genererer strøm fra kroppsvarmen på over kroppen sydd inn i stoffet. Det er 6 komponenter på ryggen og 6 på magen. Disse er koblet sammen av ledninger som også er sydd inn i stoffet i t-skjorten.

I framtiden vil oppfinnelsen kanskje bruke strøm til å assistere mennesker som sliter med å gå, i stedet for å generere strøm av at folk går.

Alle illustrasjoner er i bildedokumentet.

Av Rasmus Fossen Nordal