Superbra utsikt

Superbra utsikt

Alle bilister vet hvor irriterende det er å starte kjøreturen med å bruke tid på å fjerne dugg fra frontruten. Det slipper de hvis Supersyn Vindusvisker blir til virkelighet.

Det er en kald morgen. Bilens frontrute er full av dugg og umulig å se gjennom. Viften går for fullt, mens du stønner misfornøyd, lener deg fram og prøver å tørke vekk dugg. Hele seansen tar tid, og du blir både forsinket og irritert. Hadde det ikke vært godt å slippe?

Magnetisk hemmelighet

- Alt dette  slipper man med Supersyn Vindusvisker. Den fjerner regn på utsiden av frontruten og dugg på innsiden, og den gjør det samtidig, sier 15 år gamle Sophie Weisshaar.

Oppfinnelsen hennes fungerer ved hjelp av  en magnet som holder de to viskerne på samme nivå. Dermed irriteres aldri sjåføren av vindusviskeren på innsiden. Vedkommende ser nemlig kun én visker. Supersyn Vindusvisker betjenes også samme hendel som styrer den vanlige  vindusviskeren. For sjåføren oppleves derfor alt som før, bortsatt fra at det aldri mer er behov for å  fjerne dugg fra frontruten.

Fikk ideen på klassetur

Sophie forteller at hun kom på ideen om Supersyn Vindusvisker en gang klassen hennes i Kristiansand var på Oslo-tur.

-Da kom det masse dugg på frontruten mens bussen kjørte. Til slutt ble det så mye at bussjåføren måtte stanse bussen og tørke ruten. Da tenkte jeg at det jo må finnes en måte å unngå dugg på, og så fant jeg opp Supersyn Vindusvisker.

Hun mener at oppfinnelsen vil passer for de fleste typer kjøretøyer, og spesielt de med store frontruter.

-Supersyn Vindusvisker passer veldig bra for busser og lastebiler. Det tar ekstra lang tid å fjerne dugg fra store ruter, men det slipper sjåførene med oppfinnelsen min, sier Sophie.

- Gjør noe med  humøret

Super Vindusvisker får tommel opp-tegnet av ledelsen hos Jærmuseet, et av vitensentrene som skal vise Prosjekt Fantasi-utstillingen. Markedssjef Elin Ravndal Bell skryter av oppfinneren som hun mener har tatt utgangspunkt i en dagligdags og irriterende situasjon de fleste har opplevd.

- Frontruten dugger på innsiden. Hva gjør du da? Jo, du lener deg irritert fram og tørker vekk fukten med et skjerf eller gensererme. Bare for å gjenta prosessen seinere samme dag. Med andre ord var det her snakk om en utfordring som trengte en løsning, sier Ravndal Bell.

Hun påstår på ingen som helst måte at frontrutedugg er et stort verdensproblem. Samtidig er det noe alle sjåfører helst vil slippe å bruke tid på.

- Der kommer Super Vinduvisker inn i bildet. Bare trykk på knappen, se viskeren gå fram og tilbake og ruten er klar. Ingen av plaggene dine er brukt som vaskeklut. Og kanskje aller viktigst: Humøret er fortsatt på topp. Derfor vil jeg si at Super Vindusvasker er en flott oppfinnelse som definitivt gir bilister en bedre start på dagen.