Prosjekt Fantasi i Oslo

Prosjekt Fantasi i Oslo

Teknisk Museum i Oslo overtok 1. november stafettpinnen fra VilVite i Bergen som vertskap for Prosjekt Fantasi-utstillingen. Lederen for vitensenteret i hovedstaden mener utstillingen er så flott at den kan bidra til ny publikumsrekord.

Oppfinnere, foreldre, skoleelever, lærere, næringslivsledere og andre nysgjerrige var til stede under den offisielle åpningen av Prosjekt Fantasi-utstillingen på Teknisk Museum 1. november.

- Dette har vi gledet oss til lenge! Prosjekt Fantasi er en fantastisk utstilling som viser hvor kreative barn og unge er når de slipper fantasien løs. Nå skal også  Oslos befolkning endelig få se denne fantastiske skaperviljen, sier Jan Alfred Andersson, leder ved Oslo Vitensenter, som er en del av Teknisk museum.

Stor suksess

Prosjekt Fantasi-utstillingen var allerede en publikumsfavoritt da den ankom Teknisk Museum. Små og store strømmet nemlig til utstillingen i hopetall da den ble vist ved VilVite-vitensenteret i Bergen i august og september. Så mange besøkte utstillingen at det totale publikumstallet for VilVite steg med 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, fra 14 234 til 16 754 besøkende.

Nå håper Teknisk Museum å fortsette den gode trenden. I et gjennomsnittlig år besøker cirka 250 000 personer vitensenteret. For 2016 er målet at Prosjekt Fantasi skal trekke så mange nye besøkende at man passerer 275 000 besøkende totalt. Det vil i så fall bety publikumsrekord.

- Prosjekt Fantasi er en unik og spennende utstilling som appellerer til barn i alle aldre. Vi håper at flest mulig tar turen til Teknisk museum og får oppleve oppfinnelsene på nært hold, sier Andersson.

- Gøy er viktigst

Spesialrådgiver Per Melhior Koch i Innovasjon Norge var blant dem som holdt tale i forbindelse med  åpningen. Han oppfordret alle til å leke mer, fordi det gjerne er da man  kommer på nye ideer og løsninger.

- Når det kommer til innovasjon er det mange som tenker at det er ikke så farlig hva du finner opp, så lenge man tjener penger på det. Det er ikke noe galt i å tjene å penger. Men innovasjon skal være gøy, og jeg mener det viktigste er at vi hjelper andre mennesker. Det er dere oppfinnere et levende bevis på, sa Koch, og henvendte seg til oppfinnere.

Gode ambassadører

Hos Statoil er man svært fornøyd med hvordan utstillingen ble tatt imot av publikum i Bergen. Henrik Øines Habberstad, markeds- og merkevareansvarlig i Statoil ASA, gleder seg til at det nå er Oslos innbyggere som får muligheten til å se alle de spennende og kreative oppfinnelsene.

- Noe av det som var ekstra gøy med utstillingen i Bergen, var at så mange barn og voksne anbefalte utstillingen til venner og kjente. Bedre skussmål får man ikke. Jeg både håper og tror at utstillingen skaper like mye begeistring i Oslo, og at de besøkende blir gode ambassadører for det å leke og være kreativ i hverdagen, avslutter Henrik Øines Habberstad.

Utstillingen vises på Teknisk museum fram til 8. Januar 2017. Deretter fortsetter den sin rundreise til Trondheim, Tromsø, Sandnes og Sarpsborg.