Oppfinnsomme webTV-stjerner

Oppfinnsomme webTV-stjerner

Ikke bare vokste Prosjekt Fantasi til å bli en populær konkurranse med deltakere fra hele landet, og en folkekjær utstilling som både små og store flokker til: Nå er historien om de unge oppfinnerne blitt en egen webTV-serie på Aftenposten.

Prosjekt Fantasi startet som en konkurranse der barn og unge ble invitert til å bruke kreativiteten og sende inn oppfinnelser som kanskje en dag kan bidra til å skape en bedre og mer bærekraftig framtid.

Engasjerende historier

Responsen var enorm. Statoil mottok mer enn 2400 bidrag, og knuste med det egen målsetning om antall deltakere. 4. august åpnet Prosjekt Fantasi-utstillingen ved VilVite-vitensenteret i Bergen. Igjen var engasjementet kjempestort, og VilVite har hatt en stor pågang fra både besøkende og skoleklasser.

Henrik Øinæs Habberstad, markeds- og merkevareansvarlig i Statoil ASA, er kjempestolt av at Prosjekt Fantasi-reisen nå også er blitt til en webTV-serie.

- Aftenposten TV forteller historier som engasjerer. Historien om Prosjekt Fantasi, deltakerne, vinneroppfinnelsene og utstillingen gjør definitivt det, sier Øines Habberstad.

Han mener det er en stor fjær i hatten til alle involverte at Aftenposten ønsker å fortelle historien som en egen webTV-serie.

Mange høydepunkter

Gjennom sju episoder byr webTV-serien på mange flotte øyeblikk med de unge oppfinnerne. I de første episodene forklarer de innovasjonene sine, og vi får være tilstede i det som blir følelsesladete øyeblikk når hovedpersonene får vite at oppfinnelsene deres skal bli virkelighet. Siden ser de oppfinnelsene sine bygges til live i London, og i et av seriens høydepunkter deltar hovedpersonene på åpningen av utstillingen og får se sluttresultatet det som startet som en fantasifull idé.

- Prosjekt Fantasi har skapt et ekte engasjement og viser at gode ideer ikke har en nedre aldersgrense. Det fortjener oppfinnerne en ekstra stor takk for. Deres innsats og vilje til å tenke annerledes er kanskje det viktigste bidraget til at Prosjekt Fantasi er blitt en så stor suksess, sier Øines Habberstad.

NB! 28. september er siste mulighet til å se Prosjekt Fantasi-utstillingen ved VilVite. Neste stopp blir Teknisk Museum i Oslo. Åpningen av utstillingen i hovedstaden er 1. november.